ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANIMIZ HASTANEMİZDE KASIM AYINDAN İTİBAREN HASTA KABUL ETMEYE BAŞLAMIŞTIR.
08 Kasım 2022

Enfeksiyonlar vücudumuzun her bölgesinde meydana gelebilen, bakteriler, virüsler veya parazitler tarafından oluşturulan ve bir kısmı bulaşıcı olabilen hastalıklardır. Tanı yöntemlerindeki ilerlemeler ve yeni antimikrobiyal ilaçların kullanımı sonucunda birçok enfeksiyon hastalığı teşhis ve tedavi edilebilmektedir. Mikrobiyoloji laboratuarları enfeksiyon hastalıklarının tanısında ve takibinde belirleyici rol alır. Bu hastalıklara  olan mikroorganizmalar kültür yöntemleri ile, serolojik testlerle veya direk incelemelerle gösterilebilir.
     Hizmete giren enfeksiyon hastalıkları polikliniğimize başvuran hastalarımıza enfeksiyon hastalıkları ile ilgili tanı ve tedavi hizmeti verilmektedir. Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünde, bakteri, virüs, mantar ve parazitler gibi mikroorganizmaların vücutta meydana getirdiği hastalıkların tanı, tetkik ve tedavileri doktorumuz  ve  sağlık personelimizce gerçekleştirilir.Enfeksiyon hastalıklarının tanı ve tedavi izlemini yapan bölüm ,hastanenin antibiyotik kullanım kontrolü ve enfeksiyon kontrol altına alma işlemlerini de yürütüyor

• 1-Üst solunum yolu enfeksiyonları
  • 2-Influenza enfeksiyonu ( Grip ve benzeri  enfeksiyonlar)
  • 3-Alt solunum yolu enfeksiyonları (Bronşit ve zatürre)
  • 4-İdrar yolu enfeksiyonları
  • 5-Selülit ve diğer cilt enfeksiyonları
  • 6-Osteomyelit ve spondilodiskitler (Kemik ve eklem enfeksiyonları)
  • 7-Bruselloz (Peynir hastalığı)
  • 8-Hepatitler (Hepatit A , B , C , vb)
  • 9-Paraziter hastalıklar (Tenya , kıl kurdu vb)
  • 10-İshaller
  • 11-Cinsel yolla bulaşan hastalıkların tedavisi ve kuşkulu ilişki sonrası tarama
  • 12-Seyahat danışmanlığı
  • 13-Ekstrapulmoner tüberküloz (Deri,kemik ve böbrek veremi)
  • 14-Erişkin aşılama
  • 15-Nedeni bilinmeyen ateş (Bir haftadan uzun süren ateş)
  • 16-Menenjitler
  • 17-Sepsis (Kan ve vücut iltihabı) vb. bir çok hastalıkla bu uzmanlık ilgilenmektedir.