Geçtiğimiz Haftanın etkinliği Emzirme Haftası
14 Kasım 2023

Anne Sütü Canlı Bir Gıda, Mucize Bir Besindir

Bütün bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak ve sağlıklarını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Anne sütü, bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için bu hakkı sağlayan en uygun besindir. Anne sütü, ilk 6 ay boyunca bebeğin tüm besin ihtiyacını tek başına karşılaması, kolayca sindirilebilmesi ve çeşitli hastalıklara karşı koruması açısından eşsizdir.

Buna rağmen halen tüm dünyada yeni doğan bebeklerin yarısından daha azı hayatlarının ilk 1 saatinde anne sütü alarak hayata başlamaktadır. Sonrasında bebeklerin yaklaşık sadece yüzde 44'ü
hayatlarının ilk altı ayında sadece anne sütüyle beslenebilmektedir ki bu oran, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 2025 yılına kadar koyduğu yüzde 50 hedefinin altındadır.

1-7 Ekim emzirme haftası ile anne sütünün her bebeğin hakkı olduğuna,hem anne hem de bebek için sağlık kazandırdığına dikkat çekmek için hastanemizde çeşitli etkinlikler ve eğitimler düzenledik. Etkinlik sonrasında ise annelere küçük hediyeler takdim ettik.Hastanemizde gebelere ve annelere ayrıca onların ailelerine destek ve eğitim amaçlı emzirme,beslenme hakkında Laktasyon hemşiremiz tarafından Laktasyon Polikiliniğinde  eğitim verilmektedir.Gerekli ve detaylı bilgi için hastanemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

emzirme haftası foto1.jpg
emzirme haftası foto2.jpgemzirme haftası foto4.jpg